Välkommen, Besökare

Om vi upptäckte 2 nya planeter med liknande liv..
(1 användare i forumet) (1) Gäst
Om du inte finner något annat forum som passar ditt inlägg om GUD, så skriv in det här eller föreslå en ny kategori i förslagslådan.

ÄMNE: Om vi upptäckte 2 nya planeter med liknande liv..

Om vi upptäckte 2 nya planeter med liknande liv.. 6 år, 6 månader sedan #71

Som rubriken lyder.

Om vi skulle finna 2 olika planeter.

En som vart 2000 år yngre än våran och en som vart 15000 år äldre än vår.

Den som vart 2k yngre levde i samma miljö som våra förfäder gjorde medan den som vart 15k vart i extremt utvecklad miljö och även kroppsligt vart det en evolutions förändring (använd fantasin).

För dom fanns ingen Gud och ingen hade profet hade någonsin existerat och fått en direkt kontakt med ett osynligt väsen som som gav sade åt oss att skriva ner allt i den mest omoraliska bok dennes värld skulle skåda.

Hur skulle ni reagera när ni kom där med (Ni = alla troende) hundra tals olika Gudar ni dyrkade, medan dom 3 största dyrkar samma Gud men dödar varandra för den ena tycker den andra lever fel.

Vi säger dessa universums medborgare hade trott ni skoja och ifrågasatt ert intellekt. Hur hade ni reagerat?

Hade ni ansett dom haft helt fel och Gud brydde sig bara om Jorden?

Berätta hur ni tänker runt denna frågeställning.

Svar: Om vi upptäckte 2 nya planeter med liknande liv.. 6 år, 6 månader sedan #72

 • R.Edberg
 • OFFLINE
 • Administrator
 • "Alltid där"
 • Inlägg: 33
 • Karma: 0
1) Civilisationen som är 2k yngre än vår har ett utvecklat språk och använder sig av skrift. Troligen har även det mer utvecklade civilisationen någon form av språk, möjligen en framtida mer utvecklad variant och på samma sätt vad det gäller kommunikation.

2) Egoism i de bägge civilisationerna är troligen lika kontraproduktivt som det är i våra dagar. Troligen har den mer utvecklade civilazationen ett avancerat och utvecklat sätt som minimerar egoism och som ändå gör att alla får möjlighet att förverkliga sig själva och uppleva det de önskar.

3) Kunskap är troligen lika viktigt för de bägge cevilisationerna. Dock, så kan vi misstänka att den mer utvecklade civilisationen är ännu mer införstådd med vikten av kunskap och har utvecklat ett centralstyrt system för att dela kunskap till alla på ett effektivt sätt.

Ovan är tre delar som jag relaterar direkt med Gud och dessa går direkt koppla samma med de civilisationer du nämner och uppnå ett samförstånd. Den förutfattade mening om entitetet Gud tror jag du skulle behöva omvärdera. Jag vet att den bild av Gud du angriper existerar, men det är enligt mig inte en korrekt bild av Gud. Följer man källorna så är Gud så mycket större än så. Att köra fast vid övernaturlighet är också en återvändsgräns, då när man diskuterar abstraktioner, kognition osv - så faller det. Nej, Gud är inte övernaturlig - Gud är allt. Men för att fårstå det, så måste man vara intresserad av att förstå Gud, vilket jag tolkar dina ord som att du inte är.
- "Ingen är värd mindre än mig".

Svar: Om vi upptäckte 2 nya planeter med liknande liv.. 6 år, 6 månader sedan #88

Du gör en totalt onödig analys som inte svarar på frågan. Du bara filosoferar runt runt. Strunta i filosofi, detta är ingen tävling i fräcka ord och ställande frågor.

Du kan ju först förklara, då jag ändå vill säga ditt svar var trevlig läsning. Tror du på en Gud utan en religiös gren? Eller är du som jag förmodar då du kommer från "Gud finns" kristen?

Religion har ju tendensen att ta annars klocka människor och göra dom bokstavligt korkade.

Vi säger dessa invånare hade sagt "Är ni dumma? Har inte vetenskapen motbevisat det rätt rejält? Skulle en Gud gå genom folk för sammanställa en totalt omoralisk bok?" osv... du förstår frågeställningen.

Vad tycker Edberg om www.apg29.se?

Svar: Om vi upptäckte 2 nya planeter med liknande liv.. 6 år, 6 månader sedan #90

 • R.Edberg
 • OFFLINE
 • Administrator
 • "Alltid där"
 • Inlägg: 33
 • Karma: 0
David Hedlund skrev:
Du gör en totalt onödig analys som inte svarar på frågan.

Jag förstår att du anser det, men jag anser att du inte kan ha mer fel om det.

David Hedlund skrev:
Tror du på en Gud utan en religiös gren? Eller är du som jag förmodar då du kommer från "Gud finns" kristen?

Nej, jag är inte traditionellt religiös och nej, "Gud finns" är inte bara för Kristna - den är för alla som är intresserade av Gud.

David Hedlund skrev:
Religion har ju tendensen att ta annars klocka människor och göra dom bokstavligt korkade.

Håller fullkomligen med och adderar gärna att då jag var engagerad i Humanismen, så såg jag lika mycket korkade där. Förmågan att samla korkade har nog mer med trångsynthet och förutfattade meningar att göra.

David Hedlund skrev:
Vi säger dessa invånare hade sagt "Är ni dumma? Har inte vetenskapen motbevisat det rätt rejält? Skulle en Gud gå genom folk för sammanställa en totalt omoralisk bok?" osv... du förstår frågeställningen.

Min övertygelse är att religion skulle utvecklas på ett liknande sätt som hos oss i alla civilisationer och jag skulle kunna beskriva hur en sådan utveckling går till. De tre "filosofiska frågeställningarna" jag beskrev är bara en del i det och jag har fog för mitt påstående då jag studerat en hel del i historiska texter. Men det verkar finnas krafter som inte vill se saker i nytt ljus.

Precis som du tror att de skulle påpeka hur dumma vi är rörande religion/vetenskap - så skulle de lika gärna kunna ta upp andra problem som större och som vi inte ens tänkt på.

David Hedlund skrev:
Vad tycker Edberg om www.apg29.se?

En Kristen sida bland många. Förstår inte frågan.

David Hedlund skrev:
Du kan ju först förklara, då jag ändå vill säga ditt svar var trevlig läsning.

Okej, lite kort och övergripande då. När jag fick barn så insåg jag att jag ansvarar för grunden till deras världsbild. Jag insåg att de en dag kommer dom ställa sig "de stora frågorna" och om de gör det till mig, så vill jag kunna ge ett bra och genomtänkt svar istället för att bara kalla religiösa för "korkade". Trots allt är kyrkor och religiösa samfund rätt väl etablerade över världen. Att själv uppfattas som korkad pga att man inte ens gjort ett försök att förstå är överhängande (typ som jag anser att du, David är korkad

Jag letade efter en röd tråd i den religiösa texterna och fann "ordet", vars skapelse är centralt (ex. I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud. - John 1:1-5). Min idé var att försöka gräva fram varifrån detta kom och hur det hamnade i Bibeln. Efter mycket grävande så fann jag vad jag sökte i Egypten. På plats i Egypten så var det en händelse som gjorde att jag inte kunde göra annat än att inleda ett rätt omfattande arbete med att "få fram sanningen" och min förvärvade kunskap om Gud får mig att säga "Endast Gud vet om jag kommer lyckas".

Här har du två artiklar som jag skrev för en tid sedan:
Eftersom jag är systemarkitekt till yrket och har varit engagerad i Internet sedan 80 -talet, så har "GUD FINNS", "MORAL.NU", "KOGNITIONSKYRKAN.NU" m fl sidor på nätet inte varit någon större svårighet att skapa.

Det var väl ganska kort...
- "Ingen är värd mindre än mig".
Senast ändrad: 6 år, 6 månader sedan av R.Edberg.

Svar: Om vi upptäckte 2 nya planeter med liknande liv.. 6 år, 6 månader sedan #92

Nej det är en helt fel. Du kunde ge enkla svar som höll till frågeställningen men som många andra religiösa så måste ni börja filosofera inom era ramar för att svaret ska se tilltalande ut. Tyvärr fungerar ej.

Okej då bör ni ju ändra bilden då den direkt tilltalar enbart Kristna. Men det visste du väl redan som skapare av den...

Och vart var det korkande inom humanismen enligt dig? Där får du gärna utveckla...
För tyvärr finns det korkade människor överallt, men ska vi nu titta på religiösa och ateister... ja då skulle religiösa få priset.Självklart är du övertygad annars hade vi inte haft denna diskussion. Man kan absolut sitta och filosofera. Done that... men använder vi rent förstånd och ser på det framför oss, så behöver vi inte ha en Gud som förklaring på där vårt tänkande blir för komplicerat. UTAN vi kan tänka vidare... inte stanna och finna en möjlighet till något "större".

Och du säger dig ha ansvar för grunden till deras världsbild. DÄR är vi inne på ett stort ämne som blandas med störst del av psykologi. Tyvärr så må jag säga du har fel. Dina ramar om hur livet/världen ser ut kan vara fruktansvärt skadliga och totalt förgöra ett orört barn som med vanlig uppväxt utan påtryck av RELIGION skulle tänka mer väl och längre än ett uppvuxen med... ursäkta PÅTVINGAD religiös världsbild.

Vad ger dig rätt att säga dina barn vilken grund till världsbild dom ska ha? Varför inte låta dom välja den själv genom livet. Behåll din religiösa vy för dig själv och "förgifta" dom inte med religion.

Du säger här du tittar ner i boken Bibeln. Du verkar inte vara en herre med allt på sne så då håller du med om att bibeln är en av dem mest omoraliska böcker du läst? Guden där i är inget annan än en kvinnohatande, homofobisk, barnamördande, folkmördande, avundsjuk, sadistisk M mycket mera! Och där är inget WOW med Jesus heller. Visst kan man välja lite delar om honom som är trevliga, men mer än så är det inte. Och ett djupare filosofisk tänk runt boken krävs inte, för det är något VI i nutiden börjat göra, alltså "tolka" den djupare...

Läs Nalle Puh och du får ut mer av den.

Varför måste du ha en Gud? Vad/vem är denna Gud?

Ang. Hemsidan jag skickade är det en utan tvekan mentalt sjuk man vid namn Christer som har denna.
Du kunde ju kika runt lite...
Där jag tappa hakan är bönsidan där en person BAD att Gud skulle visa sig direkt för denna skulle ta sitt liv och ville förhindras detta.
Denna mannen har pga religion fått en sjuk bild och tappat allt moraliskt ansvar för dem som läser hans sida. Han tror genuint Jesus visar sig och hjälper dem... och förespråkar bön för bota sjuka i alla former. Det är fel..

Ursäkta det röriga skrivandet.

Svar: Om vi upptäckte 2 nya planeter med liknande liv.. 6 år, 6 månader sedan #96

 • R.Edberg
 • OFFLINE
 • Administrator
 • "Alltid där"
 • Inlägg: 33
 • Karma: 0
David Hedlund skrev:
Nej det är en helt fel. Du kunde ge enkla svar som höll till frågeställningen men som många andra religiösa så måste ni börja filosofera inom era ramar för att svaret ska se tilltalande ut. Tyvärr fungerar ej.

Jaså, det passar ej. Hur skall du kunna se ”lite längre” (dina egna ord), om du sätter stopp för den möjligheten. Jag lånar ett passande ord av dig: ”korkat”.

David Hedlund skrev:
Okej då bör ni ju ändra bilden då den direkt tilltalar enbart Kristna. Men det visste du väl redan som skapare av den...

Det står beskrivet på denna länk varför bilden ser ut så och även anledningen bakom den:
www.facebook.com/pages/GUD-FINNS/101508877892?sk=info

David Hedlund skrev:
Och vart var det korkande inom humanismen enligt dig? Där får du gärna utveckla...

Jag har inte sagt att Humanismen är korkad, utan folk som jag mött i dess närhet. De hade ett onlineforum där det florerade riktiga nutbags av ateistisk variant. Fick jag gissa så stängdes forumet ned, just pga av att diskussionerna var rätt argsinta och det gav knappast bra pr för Humanisterna. Det Humanismen misslyckats med, anser jag, är deras ”krig” mot religionerna som jag menar bromsar Humanismen i stort.

David Hedlund skrev:
För tyvärr finns det korkade människor överallt, men ska vi nu titta på religiösa och ateister... ja då skulle religiösa få priset.

Håller fullkomligen med.

David Hedlund skrev:
…men använder vi rent förstånd och ser på det framför oss, så behöver vi inte ha en Gud…

Jag har inte heller påstått att en Gud ”behövs”, men efter att ha tittat djupare på vad ”Gud” innebär, så skulle vi inte ens kunna formulera en sådan önskan – om inte ”Gud” finns.

David Hedlund skrev:
Och du säger dig ha ansvar för grunden till deras världsbild. DÄR är vi inne på ett stort ämne som blandas med störst del av psykologi. Tyvärr så må jag säga du har fel. Dina ramar om hur livet/världen ser ut kan vara fruktansvärt skadliga och totalt förgöra ett orört barn som med vanlig uppväxt utan påtryck av RELIGION skulle tänka mer väl och längre än ett uppvuxen med... ursäkta PÅTVINGAD religiös världsbild.

Nu har du nog tänkt lite galet, när du kom till den slutsatsen – baserat på det jag skrev. Vad skulle du säga om något av dina barn kommer hem en dag och säger att de tror på Gud?

David Hedlund skrev:
Vad ger dig rätt att säga dina barn vilken grund till världsbild dom ska ha? Varför inte låta dom välja den själv genom livet. Behåll din religiösa vy för dig själv och "förgifta" dom inte med religion.

Jisses vad dina förutfattade meningar sitter djupt. Jag har ingen rätt alls säga vilken grund till världsbild de skall ha och det skulle aldrig falla mig in att försöka övertyga dem om något. Jag har däremot ansvaret för grunden till deras världsbild, men det är något helt annat – om du TÄNKER lite längre. Det handlar om att ansvara för barnens uppväxt, vara en god förälder, sporra sina barn till att ta för sig av världen osv, osv. Tips, läs det jag skrev en gång till.

David Hedlund skrev:
Du säger här du tittar ner i boken Bibeln. Du verkar inte vara en herre med allt på sne så då håller du med om att bibeln är en av dem mest omoraliska böcker du läst? Guden där i är inget annan än en kvinnohatande, homofobisk, barnamördande, folkmördande, avundsjuk, sadistisk M mycket mera! Och där är inget WOW med Jesus heller. Visst kan man välja lite delar om honom som är trevliga, men mer än så är det inte. Och ett djupare filosofisk tänk runt boken krävs inte, för det är något VI i nutiden börjat göra, alltså "tolka" den djupare...

Läs Nalle Puh och du får ut mer av den.


Jag har utgått ifrån texter som är flera tusen år äldre än Bibeln och sökt ursprunget till den Gud som visar sig däri. OCH NEJ, jag ser inte den på samma sätt som du. Men jag förstår dig, eftersom du ”kört fast” i begreppet ”Gud”. Att tänka djupare kring Gud är knappast något som skett på senare år, snarare tvärt om. Memphitiska präster från pyramidernas tid (typ 4500år sedan) hade långt djupare insikter om Gud när om du frågar en präst i kyrkan.

David Hedlund skrev:
Varför måste du ha en Gud?

Jag måste inte ha en Gud. Begreppet existerar oavsett och jag arbetar med att förstå det. Jag gör det lugnt och metodiskt. Jag har inte bråttom. Det är ju inget som försvinner, utan behovet att förstå det ökar bara – hos så väl religiösa som icke religiösa.

David Hedlund skrev:
Ang. Hemsidan jag skickade är det en utan tvekan mentalt sjuk man vid namn Christer som har denna.
Du kunde ju kika runt lite...
Där jag tappa hakan är bönsidan där en person BAD att Gud skulle visa sig direkt för denna skulle ta sitt liv och ville förhindras detta.
Denna mannen har pga religion fått en sjuk bild och tappat allt moraliskt ansvar för dem som läser hans sida. Han tror genuint Jesus visar sig och hjälper dem... och förespråkar bön för bota sjuka i alla former. Det är fel..

Nutbags finns det gått om, inget nytt. Om han kört i diket på ena sidan av vägen, så har du det på andra, tyvärr.

David Hedlund skrev:
Vad/vem är denna Gud?

Bra där, ställa frågan är en bra början. Jag har gjort en expressväg genom mitt arbete för den som vill glänta på dörren till att försöka förstå. Det är väl 16 lättlästa sidor än så länge, tror jag. Om du håller tillbaka ditt testosteron lite, så kanske du lyckas ta dig igenom dem, med besinningen i behåll.

www.kognitionskyrkan.nu/1.0/start

Lycka till!
- "Ingen är värd mindre än mig".
Sidan skapad på 0.26 sekunder
MORAL.NU
Upphovsskyddat material enligt
Creative Commons-licens